Login
Register
startmenuen

Spildevand, der renser sig selv resulterer i mere vand, mindre slam

Brug af spildevand til at rense sig selv er den forudsætning af nye australske teknologi, der bygger på dannelsen af ​​forbindelser kaldet hydrotalicites, og som resulterer i mindre slam end traditionel vandbehandling med kalk. I en test, blev der svarer til 20 olympisk størrelse swimming pools af spildevand behandles, med reduktioner endelige slam på op til 90 procent.

Hydrotalicites er lagdelte krystalstrukturer af karbonater, magnesium og aluminium, og vigtigere, de kan fælde urenheder i sig selv.

Ved kemisk manipulere disse elementer "naturligt" til stede i spildevand i høje koncentrationer, forskere på CSIRO, Australiens science agentur, forårsaget dannelsen af ​​disse hydrotalicites. Denne proces sker som koncentrationen af ​​magnesium og aluminium er ændret, og pH af vandet hæves. Da krystallerne dannes, fanget i dem er mange andre affaldsstoffer - i prøvesag, dem, der indgår radium, sjældne jordarter, anioner og overgangsmetaller.

Den resulterende blanding kan let centrifugeret for at udskille slammet, hvor der er mindre på grund af dens højere koncentration og mindre volumen af ​​vand blandet i. Den nu koncentrerede slam kan teoretisk "udvindes" igen for at genvinde en del af metallerne og mineraler fra blandingen. Vandet kan mere effektivt renses yderligere, hvis det er nødvendigt, og genanvendes af anlægget.

yderligere