Login
Register
startmenuen

Opbygning af et varmt hjem - Interessante artikler og fakta!

Når du bygger et hus, skal du gøre alt for at gøre det varmt og holdbart. Varmesystemet bør ikke påberåbes, fordi et opvarmet rum med en god varmeovn hurtigt afkøles med dårlig isolering, så der skal anvendes gode isoleringsmaterialer. Selvfølgelig er de vigtigste kilder til kold indtrængning i huset vinduer, vægge, gulv og loft.

Først og fremmest bør du være opmærksom på vinduerne. Det bedste til i dag er plastikruder. De har dobbelt og undertiden tredobbelt briller, som forhindrer indtrængning af kold luft ind i rummet. Rammerne selv er lavet af termoisolerende plastik, som pålideligt holder temperaturen inde i rummet. Ved korrekt installation af sådanne vinduer vil husets værelser altid være varme!

Det næste ansvarlige element i huset er gulvet. Den koldeste luft er trods alt altid på gulvet. Og at den ikke blæser, skal den være lavet af gode varmeisoleringsmaterialer. Tætheden af ​​dette materiale er et af de vigtigste egenskaber, der bestemmer materialetilvalg, da det er "ansvarligt" for isolationens tryk på gulvets struktur. Jo mindre det er, desto mindre er belastningen med det tilsvarende volumen.

Når man vælger et termisk isoleringsmateriale til vægge, skal man også arbejde hårdt, fordi egenskaberne her ikke er mindre end materialet til gulvet. Det vigtigste er densitet, frostmodstand, vandpermeabilitet og vandabsorption. Kun i tilfælde af de bedste egenskaber er det værd at bruge materialet til vægisolering.

Isolering af loftet er en ansvarlig sag, fordi loftet skal indeholde varme, lad det ikke gå. Det er også nødvendigt at bruge kvalitetsvarmere. De hyppigst anvendte varmelegemer er udvidet ler, mineraluld, savsmuld med lime og slagge. Det er nødvendigt at kende tykkelsen af ​​tætningsmiddellaget til loftet under forskellige temperaturforhold. For eksempel vil der ved en temperatur på minus trettifem grader være nok mineraluld til ni centimeter. Ved samme temperatur vil det være nok at have seks centimeter udvidet ler, eller du har brug for fireogtyve centimeter slagge.

Når man bygger et hus, skal man huske, at taget er den vigtigste beskyttelse af huset mod atmosfæriske negative påvirkninger. Tagets kvalitet og dens dækning afhænger af husets levetid.

yderligere