Login
Register
startmenuen

Koblingen på et køretøj

Koblingen på et køretøj til- og frakoblingen den mekaniske forbindelse mellem motoren og resten af ​​drivværket. Når bilen er koblingen er aktiveret, bliver koblingen skive fastspændt til svinghjulet ved en trykplade sendeeffekten fra krumtapakslen til transmissionen. For at skifte gear, selv om, er du nødt til at frakoble koblingen.

En typisk automotive kobling består af et par store komponenter, der er placeret mellem motor og transmission, som er udsat for slid. Først er der svinghjulet, som er en stor tyk rund metalplade fastgjort til bagsiden af ​​motorerne 'krumtapaksel og roterer med samme hastighed som motoren. Næste i rækken er koblingen disk, som er en metalskive med friktionsmateriale monteret på begge sider. I midten af ​​koblingen disken er notet til transmissioner indgangsaksel. Trykket pladesamling - også kaldet en kobling cover - bolte til svinghjulet over kobling disken og består af en rund metalskive med mange fingre, der strækker sig til dens centrum. Den ydre skal af trykpladen huser fjedre eller fjederstål disk, der opretholder trykket mod skiven. I modsætning til hvordan det ser ud trykpladen arbejder med en cantilever typen handling, anvender kraft til center fingre modvirker trykpladerne egen kraft til disken. Og endelig koblingen gaffel og smide leje, der er fastgjort til transmissionshuset.

Kan jeg udskifte koblingen og andre komponenter mig selv?

Udskiftning af en kobling er en meget involveret procedure og er nok bedst overladt til meget erfarne gør-det-selv eller professionelle mekanikere. Udskiftning af en kobling kræver fjerne motoren eller transmission afhængig af program, så hvis du ikke er fortrolig fjerne din motor eller transmission anbefaler vi arbejdet blive udført af en professionel.

Hvis du beslutter at løse opgaven, kan en assistent være nyttigt i mange dele af reparationen. Du skal også bruge en kobling justering værktøj. Mange bilindustrien kobling kits kommer med dette værktøj. Du bør også være villige til at lægge en hel dag (eller mere) til reparation, da jobbet tager så mange trin. En butik manuel eller et detaljeret sæt af instruktioner er specifikke for din bil eller lastbil, vil også være en stor hjælp.

Du bliver nødt til at hæve og fastholdelse af køretøjet. Du kan være nødt til at fjerne drivakslen, udstødningsrør, motorens hastighedssensoren, kobling slave cylinder eller andre nærliggende dele. Derefter kan du unbolt transmissionen fra motoren og fjern mounts. Derefter forsigtigt adskille de to komponenter. Så vil du være i stand til at fjerne koblingen dele. Når svinghjulet er synlig, skal du bestemme dets tilstand. I mange tilfælde er det bedst at fjerne det og erstatte det eller få det slået af en lokal maskinfabrik. Rengør området omkring krumtapakslen og kontrollere både den bageste vigtigste sæl på motoren og input aksel på transmissionen. Dette er din bedste mulighed for at erstatte disse sæler.

 

Når du trykker på din koblingspedal, afhængigt af, hvilken type setup netop din bil eller lastbil er udstyret med, pedalen trækker et kabel, stang / håndtag, eller skubber et stempel i en hydraulisk kobling master cylinder til at betjene koblingen gaffel frakobling af kobling. Koblingen gaffel og bærende skub mod fingeren på midten af ​​trykpladen, som frigiver kobling disken fra svinghjulet. Den throwout bærende tillader kontakt med det kontinuerlige roterende af trykpladen fingre.

I biler med en hydraulisk frakobling-system, hovedcylinderen gælder pres for hydraulikvæske gennem en linje. Den hydraulikvæske under tryk aktiverer derefter koblingen slave cylinder, som på sin side presser på koblingen gaffel og throwout leje.
Hvordan ved jeg, om min kobling forsamling skal udskiftes?

Som du kan forestille dig, kan friktionen mellem svinghjul, kobling disken og trykplade tage sit præg over tid. Nogle automotive koblinger kan vare livet af køretøjet det hele afhænger af, hvordan det bruges. Hvis du gør en masse bugsering, kan den ekstra belastning på transmissionen slides ned koblingen hurtigere. Hyppig brug af koblingen, ligesom i bykørsel, vil også slides koblingen hurtigere. Hvis du er i vane med at ride koblingen, kørsel med koblingspedalen delvist deprimeret på grund af hvile foden på pedalen, eller ned flytte at bremse, den delvise glider mellem svinghjulet og kobling disken vil slides de dele over tid .

Hvis bilen er koblingen er slidt, kan det begynde at glide. Det betyder, at svinghjulet er ikke engagerende fuldt ud at koblingen disk. Det kan gøre det svært at accelerere. Du vil måske opleve, at når du trykker på speederen, motoren omdrejninger op, men bilen eller lastbil ikke går meget hurtigere. En slidt kobling kan også springe eller chatter, når du bruger koblingspedalen.

Problemer med andre dele af koblingssystemet kan forårsage slitage på koblingen. En slidt kobling gaffel kan ikke fuldt ud frigøre koblingen, hvilket medfører slibning under gearskift. Utætte kobling cylindre eller hydrauliske linjer kan også holde koblingen fra frakobling helt.

 

Brug koblingen tilpasning værktøj til at line op koblingen dele du lægger dem på plads. Når du installerer den nye kobling, være sikker på ikke at få nogen fedt eller olie, uanset om det er fra motoren eller din hud, på koblingen dele. Spænd alle bolte til producentens anbefalede specifikationer moment. Når du installerer boltene for kobling dele, bliver du nødt til at stramme boltene i etaper. Spænd hver bolt delvist, så gå igennem og spænd hver enkelt nogle flere, og så videre, indtil de er fuldt strammet. Dette forhindrer vridning koblingen. En assistent kan være meget nyttigt, når du er foring op kobling dele, og når du manøvrerer motor eller transmission tilbage på plads. Når tilbage på plads, kan du geninstallere alle de dele, du tidligere fjernede, i omvendt rækkefølge.

Disse generelle tips bør hjælpe med at gøre arbejdet lettere, men vi helt sikkert anbefale at få et sæt af retninger specifikke for din bil som kobling job kan variere.

yderligere