Login
Register
startmenuen

Aluminium ramme vs. træ, vinyl og glasfiber indrammet vinduer

 Vinduesrammer kan fremstilles af meget forskellige materialer, som ikke er en lille problem. Derfor spørgsmålet: der er den bedste? Træ, komposit, aluminium, vinyl eller glasfiber vinduer? Det korte svar: i meget generelle vendinger, skumfyldte glasfiber indrammede vinduer klarer sig bedre, med skum-fyldt vinyl kommer sekunder, efterfulgt af komposit og træ-frame vinduer.

Men der er mange detaljer, der kan gøre valget svært.

Aluminum Vindue Frames
Aluminium er et let, ikke-ætsende og stærkt materiale, ekstremt holdbart og lav vedligeholdelse.

Desværre, aluminium har en stor ulempe: aluminium leder varme bedre end noget andet byggemateriale. Og det er meget dårligt for udførelsen af ​​vinduet, selv hvis rammen profil er enkel og kompakt.

I meget koldt vejr, kan aluminiumsrammer let blive kold og tilbøjelige til kondensproblemer. For at minimere det, og for at reducere kuldebroer, mange producenter giver en termisk pause - ved at opdele rammen komponenter, og ved at forbinde dem med en mindre ledende materiale. Men det behøver ikke gøre dem en rigtig god mulighed.

Selv i varmere klimaer, hvor de ikke udgør kondensproblemer, typiske aluminiumsramme vinduer er et dårligt valg for energieffektivitet.

Men tingene er ikke så enkelt ...
Nogle producenter tilbyder nu, hvad de kalder højeffektive alu vinduer, i stand til at opfylde te PassiveHaus standarder (en typisk tysk skabelse, den højeste standard for vinduer). Disse vinduer har deres rammer fyldt med isoleringsskum, og særlige vejr barrierer og store dekompression kamre, hvilket gør dem virkelig effektiv. Anyway, er de ikke typiske alu vinduer. Og i modsætning til typiske enheder de er meget dyre.
Træ og metal-klædte træ vinduesrammer

Træ vinduer er populære, men kræver regelmæssig vedligeholdelse og har kendte ulemper. De har brug for enten males eller farves for at forhindre forfald og rådne. Træ kan også svulme op og twist over tid forårsager problemer på vinge og ramme.

Anyway, mange "træ-frame vinduer" er ikke rigtige massivt træ.

De er beklædt vinduer, det vil sige med et ydre lag af vinyl eller aluminium. Fordelen ved disse moderne beklædt-træ vinduer er indlysende: de ikke er modtagelige for råd eller vridning, og er for det meste vedligeholdelsesfri.
Vinyl Window Frames

Høj kvalitet vinyl vinduer er et godt valg for energieffektivitet. De er mere og mere almindeligt, og i stigende grad prismæssigt konkurrencedygtigt.

Vær opmærksom, alligevel. Billige vinyl frame vinduer kan være et problem: De er vedligeholdelsesfrie og overkommelige, men vi aldrig ved, hvor holdbare de er.

Hvis du overvejer at købe vinyl frame vinduer - på grund af deres gode energi-effektivitet, god vand kondens modstand, lav pris og lav vedligeholdelse og ingen krav maleri - være opmærksom på kvaliteten af ​​vinyl. Det bør have god dimensionsstabilitet og modstandsdygtighed over for sollys og ekstreme temperaturer.

Også kigge efter skumfyldte vinyl indrammet vinduer.

Glasfiber Vindue Frames
Nye glasfiber-frame vinduer er stærk og stor til at styre varmeoverførsel. Ligesom vinyl rammer, kan glasfiber ramme vindue hulrum fyldes med isoleringsmaterialer, for højere energieffektivitet.

Glasfiber udvider sig og trækker mindre end vinyl, hvilket minimerer skævhed, lækage og giver mulighed for en bedre forsegling og integritet. Og de kan være meget stærk.

Glasfiber vinduer ser mere som naturligt træ end Viny vinduer, og kan males (i modsætning til vinyl vinduer).

yderligere