Login
Register
startmenuen

Hvordan en Central Air Conditioner Works

En klar forklaring, med diagrammer, hvordan en central klimaanlægget køler et hus ved at cykle kølemiddel gennem sit system.

En central klimaanlægget har en primær apparat, såsom en luft handleren eller ovn placeret i en out-of-the-way sted såsom en kælder eller på loftet. Dette apparat pumper kølet luft i hele huset gennem et system af luftkanaler-ofte det samme system anvendes af en tvungen luft ovn i fyringssæsonen. En eller flere termostater i huset slå kølesystemet og tænde som rumtemperatur stiger og falder.

En central AC kører på el og fjerner varme fra luften med grundlæggende køle principper. Når termostaten signalerer luftkonditioneringsanlægget at sænke lufttemperaturen, en hel sekvens af hændelser begynder.

Luft-aggregatet skydes på, tegning rumluft ind fra forskellige dele af huset gennem return-luftkanaler. Denne luft trækkes derefter gennem et filter, hvor luftbårne partikler såsom støv og fnug fjernes-i virkeligheden, kan sofistikerede filtre fjerner mikroskopiske forurenende stoffer samt. Derefter luften dirigeres til lufttilførsel kanalsystem, der bærer den tilbage til værelser.

Men hvordan fordamperfladen få koldt i første omgang Det er, hvor køle- principper komme i spil. Hver klimaanlægget har tre hoveddele: en kondensator, en fordamper og en kompressor. Med en typisk "split-system", kondensatoren og kompressoren er placeret i en udendørs enhed; fordamperen er monteret i air-håndteringsenheden, som ofte er en tvungen luft ovn. Med en "pakke-system," alle komponenterne kombineres i en enkelt udendørs enhed, der kan være placeret på jorden eller på taget.)

Kølemiddel såsom freon cirkulerer gennem kobberrør, der løber mellem disse komponenter. Denne kølemiddel modtager og afgiver varme, da det hæver og sænker i temperaturen, skifter fra væske til gas tilbage til væske. Kølemidlet er især koldt, når det begynder at cirkulere gennem indendørs spole.

Som luften handleren skubber varm luft over spolen, kølemidlet absorberer så meget varme fra den luft, som det bliver til damp. Som en damp, den bevæger til en kompressor, der presser den og flytter den gennem den udendørs spiral, som jettisons varmen. En ventilator hjælper også til at sprede varmen. Kølemidlet passerer så gennem en ekspansionsindretning, der konverterer det til et lavt tryk, lav temperatur væske, som vender tilbage til den indendørs spole. Og så cyklus går.

yderligere